<$BlogRSDUrl$>

Thursday, April 22, 2004

Avui es tard 

Hola nanos,
Avui es ja a la tarda quan em poso a escriure aquestes ratlles. Suposo que heu notat que aquesta setmana no he escrit massa. l que passa es que els regals de Sant Jordi em van deixar una mica tocadillo i no tenia massa ganes d'escriure. Es que em van fer molta il.lu sobretot les fotos. Ah per cert, ja vaig trobar les postals de Girona i Barcelona, son molt maques. Algunes de les postals de BCN les he donat al jefe perque les doni al seu fill que va BCN aquest estiu i es vagi entrenant.
A veure que us puc explicar. Dir-vos que en aquests moments soc posseidor de mes de 300 xecs diferents ja que en tinc de la primera compte que vaig obrir i de la segona. El tema xec ha estat una miac complicat per l'escriptor de moda d'aquest Sant Jordi (l'aqui present es clar). Com es pot entendre que un paper on hi escrius un valor, que a tu et dona la purissima gana, valgui allo mateix. per entendre'ns tu vas al banc i et donen un plec d'aquests papers, OK?? Despres vas al super i a la hora de pagar el que fas es escriure al paperet el que t'ha costat (i firmes i t'identifiques, es clar). A mi personalment no em convenç massa pero vaja el pais funciona. Un altre exemple, t'arriba la factura de la llum, VISA, gas, TV, el que sigui. Doncs tu arrenques aquell paperet hi escrius l'import de la factura, hi poses el nom de l'empresa i ho envies per correu (37 cents el sello). Que arriba a temps, be, que no, pues te fotes, i apetxugues el mes que ve amb un recarrec for late check. Sort que tenim Bank of America (BoA), aquest banc es el banc pels europeus (almenys pels catalans que no tenen ni idea d'aixo dels xecs, es que no sabia ni on s'havia de firmar!!!). perque ho dic, BoA te un servei per internet on hi pots entrar el nom de l'empresa, l'import a pagar i ells mateixos et generen una ordre de pagament que va directe a l'empresa i tu no has d'enviar res, i per tant els tropecientos xecs que tens no seveixen per res, pero vaja, sempre et queda allo de te doy un cheque en blanco, ... (has d'intentar que no hi hagi fons a la compte, perque si no pots acabar molt malament).
Fins aqui el tema bancari, una altra de les grans curiositats d'aquest gran pais, ahh, ara se me n'acut una altra, el tema del credit. Aqui l'unic que fa falta pera triumfar en aquesta vida americana es tenir un bon credit score, que que es aixo, doncs es un numero que diu quan bo ets tornanat peles que t'han deixat els bancs. Totohom te un score d'aquests, TOTHOM NO!!!! els estrangers vinguts de terres barbares no en tenim, craso pecado originarrrr, originarrr, originarrrr (cantar estil el negre aquell de la cancion del verano). Com pot ser que hi hagi un habitant dels USA sense credit score, doncs perque acaba d'arribar, aixo tan senzill es molt complicat d'entendre per a una ment made in USA. Solucio que tens (si no tens numero de seguretat social americana): cap. Solucio d'emergencia: un cop tens el numeret aquest apliques a una targeta de credit, pel minim import ($300). El gastes tot, i el pagues quan t'arriba la factura, fas aixo un parell de mesos i despres et truca tot quisqui (American, VISA, ...) per a regalar-te targetes amb un credit desorbitat i sense interes, s'enten??? No!!! pero es igual aixi anem. L'endeutament mitja en targetes de credit als USA es de $3000 mes interessos. Deu-n'hi do.

Adeuu familia,

Jordi

Una rosa per a totes les noies i un llibre per a tots els nois (llibre recomanat: la noia de la perla, qualsevol de Dan Brown (el del codi da Vinci)).

BON SANT JORDIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>

links to this post
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?