<$BlogRSDUrl$>

Friday, June 04, 2004

Tornada a la vida normalilla 

Hola molt bon dia a tothom,
Bé aquest és el primer blog des de fa més d'una setmana en què no es parlarà de NYC. El tema ja està passat i ja sabeu que m'ho vaig passa bé i que tot va anar perfectament (deixo el tema dels accents perque es un pal les combinacions que s'han de fer per a posar accents en aquest teclat america OK??).
Aquesta setmana ha estat durilla, perque tot i que el dilluns era festa, el fet d'anar de viatge sempre et deixa bastant xafat i mes un viatge d'unes 6 hores com es de costa a costa (que dir del viatge transatlantic). Ara, pero ja estic totalment recuperat i en plena forma. No he tornat a veure mes coses de les noies figuerenques que van deportar fa un mes o alguna cosa aixi, suposo que estaran contentes a casa seva, i disfrutant dels moments de gloria que van tenir aprofitant l'antiamericanisme regnant en aquests moments a la resta del mon. Per aqui el tema esta bastant calmat des de fa unes quantes setmanes, i no se sap ben be perque, no es que no morin soldats americans a l'Irak no res d'aixo, senzillament com que a les cadenes americanes de noticies no els hi be de gust parlar del tema, doncs ara sembla que no hi passi res.
M'agradaria comentar un incident que vam tenir l'altre dia a l'institut i que demostra que no tothom es igual en aaquest pais. Aqui a l'institut tenim una associacio de gent jove que organitza xerrades, simposiums i festetes de tant en tant. La ultima festa que es va organitzar conjuntament amb altresassociacions d'estudiants i altres per aquest Juny s'hauria de fer a un portaavions que esta ancorat al port de San Diego i que l'han convertit en museu, es l'USS Midway (va estar en actiu de la segona guerra mundial fins fa uns 10 anys, crec). Doncs be, tan bon punt es va anunciar que la festa es faria alla, una serie de gent va començar a escriure mails diguent que aixo no podia ser que sembalava mentida que es celebressin festes a llocs com un portaavions, i e glorifiques l'art de la guerra, evidentment tans mails hi van haver a favor com en contra. La meva opinio es que segurament no es el millor lloc on celebrar-hi massa res, encara que aquest portaavions hagi servit per alliberar pobles de la opressio de dictadors, pero vaja no se com ha acabat el tema. Si voleu us puc enganxar la successio de diferents mails que es van enviar, pot ser bastant interessant.

Canviant de tema, i aprofitant que parlem de gent americana, us comentare que abans d'ahir es va fer un concurs nacional de deletreig, aquesta es una aficio molt extesa pels pobles anglosaxons i ningu sap massa be perque. El tema es tracta de dir les lletres que composen una paraula i es clar en una competicio es deletregen paraules molt complicades. Per a fer-vos una idea del nivell del personal, el guanyador va dir paraulotes que no surten ni al Google.El tema que a mi em va interessar pero es un altre, la paraula que va permetre guanyar a un nen en questio va ser : Autocthonous, que en la nostre llengua mare vol dir autocton, qui no ha sentit a dir aquesta paraula?? Doncs, be al meu lab, cap dels americans que es troben per aqui l'havia sentit a dir en la seva punyetera vida. Ara direu, com pot ser?? Que burros!!! No, no, res d'aixo. Cal preguntar-se perque gent educada a un nivell superior als USA no ha sentit a dir maai a la seva vida autocton, pero en canvi saben dir-te quan pagaran d'aqui a 25 anys de prestec si els interessos pugen un vuite de punt cada any, menys la quantitat que refinancaran, etc, etc, etc. Segurament la resposta es que el tema autocton als USA no es fa servir massa perque ningu es autocton d'enlloc i poques coses, excepte la majoria de la seva inmensa riquesa natural, son massa autoctone d'enlloc. Crec que es un fet per a reflexionar-hi profundament.

Fins dema o dilluns ja ho veurem, jorrrrrrrrrrdddddddiiiiiiiiiiii'oooooooooooo aarrrrt. Dos tres, quatre

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>

links to this post
Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?