<$BlogRSDUrl$>

Wednesday, November 03, 2004

Eleccions! 

Comencem!!!!
Són les 4.15 sóc al lab i a tot arreu diuen que el Kerry guanyarà bastant fàcil. Ja es veurà, de moment tenim una senyal a tenir en compte, Ronaldinho ha fet un gol d'aquells fantàstics i ha guanyat un partit pel Barça que pot ser d'aquells que marquen la temporada, si creieu en aquestes coses, doncs igual sí que aquest home amb somriure de tauró i que era amic dels Kennedys pot ser el proper president dels USA. Ja ho veurem. De moment, enquestes a peu d'urna diuen que Kerry pot estar al davant a la cursa a estats claus com Ohio, Florida o Pensilvània.

Aquí són les 5.22 i acaben de donar dades de Florida i sembla que W podria guanyar en aquest estat fàcilment, tot i això sembla que la cursa pot ser bastant ingualada i no sabrem res fins d'aquí a un parell d'hores. Una de les expressions que es senten més avui a la tele és : I do not know, el que vol dir no sabem res. Això es deu a que fa 4 anys es va donar a Al Gore com a guanyador i no volen cagar-la un altre cop. A veure com acabarà. Aquí també tenim el nostre Francino amb una pantalla d'aquelles al darrera, no sé qui fou primer si CNN o en Francino a TV3, jo crec que va ser en Francino, o sigui que un aplaudiment per TV3.
Una de les coses que se sap en aquests moments és que ha votat molta gent, de moment no se sap quanta gent perquè hi ha col·legis que encara estan oberts a la costa oest, de fet aquí no tancaran fins d'aquí a unes tres hores o sigui que cal esperar. Una de les coses més sorprenents d'aquestes elecccions és que no estan regulades per una agència central o pel govern, sinó per cada un dels estats o comptats corresponents, això fa que es prenguin decisions unilterals que només afecten a un comptat en qüestió. En aquests moments hi ha tanta gent que vol votar que a molts llocs s'estan allargant els horaris d'obertura dels col·legis electorals, us ho podeu imaginar!!! Estan allargant més d'una hora i mitja, és increïble que això es pugui fer, però ja se sap això és Amèrica.

Són les 6.27 i acabo de sopar, qué aviat!!! És que tenia molta gana, avui no he menjat massa i he arribat a casa i m'he preparat un soparet d'eleccions. En aquests moments les eleccions no ens han donat cap sorpresa, el que sembla que està clar és que Bush guanyarà Florida, almenys en aquests moments. Ara mateix, però no se sap massa res perquè no tenen ni idea d'on vénen els vots que apareixen a la pantalla. Més notícies d'aquí a una estona, ...

Són les 7 i ja em perdonareu però miraré els esports per a veure el gol del Ronaldinho, les eleccions ja ens esperaran més endavant, tot i això cal dir que les coses no pinten massa bé pel Kerry. Bé ja he vist el Ronaldinhasso, ha estat maco, tot i això escoltant el Puyal és bastant millor que veure el golet així despenjat a la tele americana.

En aquests moments les eleccions estan igual, l'únic de nou que tenim és que a Florida no comptaran una sèrie de vots fins el dijous perquè no tenen temps, és que han d'anar a dormir abans de les 10 de la nit i resar una mica perquè sinó aniran a l'infern. És vergonyós que en país que s'autoanomena la única potència mundial no puguin comptar no sé quants milers de vots. Les coses estan empatades i FoxNews no fan massa gresca encara, ja veurem com acaba la nit, però em puc imaginar tota la troupe aquesta ballant a al despatx oral (oval, és clar) amb el presi i el seu papi, i igual tenim l'Usama invitat d'honor (je, je, je).
En aquests moments estic mirant FoxNews i s'estan retractant de moltes prediccions que van fer aquest cap de setmana passat. A mi em fan una mica de vergonya tots plegats, és patètic!! Només falta que posin ara mateix l'entrevista am el W.
A veure són les 8 del vespre i Califòrnia ja ha estat assignada al Kerry, això representa 55 vots electorals, de fet és l'estat amb més vots electorals de tots els USA. Pel que fa als nostres amics televisius, se'ls veu una mica cansats, de fet porten més de 4 hores fent de Francino i no és fàcil. De moment, no hi ha cap sorpresa en aquestes eleccions, i estan dient que encara hi ha gent votant a la costa est. Per tant la cosa encara està molt misteriosa, aquí ningú es vol mullar perquè la credibilitat està en joc.
En aquests moments Florida sembla que anirà al W ja que amb més del 85% dels vots té un avantatge de més de 300,000 vots. Això implica que si el Kerry vol guanyar, ha de guanyar a Ohio i de moment encara no tinc massa clar com està ja que han de comptar moltes ciutats de Ohio que són favorables al demòcrates.

A aquestes alçades de la nit electoral es comencen a veure les tendències de les televisions. Per exemple, a FoxNews només analitzen les possibilitats que faran guanyar a Bush, en canvi CNN només analitzen com s'ho ha de fer el Kerry per a guanyar aquestes eleccions. De fet, en aquests moments està molt clar que perquè el Kerry guanyi ha de guanyar a Ohio i concretamet a zones urbanes d'aquest estat, i tal i com les anomenen per aquí ha de guanyar amb les soccer moms o security moms, o sigui les dones d'edats entre 35 i 55 anys. Esperem que pel bé de la humanitat les mamis aquestes estiguessin animades aquest matí i hagun votat demòcrata. Curiosament, podem dir que el proper home més poderós del món serà escollit per mamis de Ohio que normalment estarien preparant l'esmorzar pels seus nens i que avui han anat a votar tal i com s'ha de fer. No estic criticant, de cap manera, però és curiós no?? Al cap i a la fi són les mamis les que dominen el món, no si això ja ho sabíem no???

Ara mateix són les 9.55 el que vol dir que són gairebé la 1 a la costa est. En aquests moments podem dir que W segurament (segurament) serà el proper presi d'aquest país ja que tot i que ha anat a votar molta gent (més de 110 milions) no n'hi ha hagut prou per a guanyar aquestes eleccions. En qualsevol cas, i mirant el punt positiu sabem que qui ha fet tot aquest merder a l'Orient Mitjà serà qui ho haurà de solucionar, ja ho veurem. A mi em fa una mica de por tot plegat però ja es veurà.

Adéu i fins la propera família,

Jordi

Comments: Post a Comment

This page is powered by Blogger. Isn't yours?